Het landhuis is in 1890 gebouwd op een domein van 4200 vierkante meter, bekend als Terre du Petit Château, met een tuinpark waarop enkele bijgebouwen staan, o.a. een orangerie, een atelier en een tuinhuis met spitstoren.
Het oorspronkelijke landhuis is omstreeks 1925 uitgebreid en kreeg het uitzicht van een kasteeltje. Het bevat binnenin Art Nouveau en Art Deco elementen.
Het oorspronkelijke park met lust- en groententuin, nog bewaard door een stalen afrastering in het terrein, is omgewerkt tot een gecompartimenteerd park met een Franse, een Engelse en een klassieke tuin waar zich enkele opmerkelijke oude standbeelden en tuingarnituren met faunen, kelken en arcades in blauwe hardsteen bevinden.

Het park bevat enkele eeuwenoude inheemse en exotische bomen, sparren, planten en struiken. De eerste eigenaar was blijkbaar zo gecharmeerd door de nu verdwenen olmpjes dat hij zijn domein l’Ormille noemde (“een stek van een olmpje”).
Het park maakt sedert enige tijd deel uit van de Open Tuinen in België en is op afspraak te bezoeken van mei tot oktober en in het bijzonder op de open tuinweekends.

Hartelijk welkom !